Harz 28 t/m 31 juli 2021

 

 

Het Nationalpark Harz is het enige Duitse nationale park dat in meerdere Bondslanden ligt, namelijk Nedersaksen en Saksen-Anhalt. Het park is in 2006 ontstaan uit een fusie tussen het Nedersaksische Nationalpark Harz uit 1994 en het Nationalpark Hochharz uit 1990. Het park beslaat een kleine 25.000 hectare, bij elkaar ongeveer 10 procent van het totale oppervlak van de Harz. Het grootste deel van het park, 95 procent, bestaat uit bossen. Het park strekt zich uit van Bad Harzburg tot Herzberg en omvat de hoogste delen van het gebergte. De hoogste berg van de Harz, de Brocken, steekt met zijn 1141,1 meter net boven de boomgrens uit, die hier op 1100 meter verloopt.

 

Tijdens de training worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld:

  • Kijktechniek
  • Rijtechniek
  • Zithouding
  • Bochtentechniek in de verschillende bochten
  • Remtechniek
  • Stuurtechniek
  • Verkeersinzicht en het "lezen van de weg"

 

Er wordt in kleine groepjes gereden welke op niveau zijn ingedeeld, zo krijgt iedereen de aandacht en training die hij/zij verdiend.

Verzamelen en vertrekken doen we vanaf het van der Valk hotel in Hengelo, tevens is het mogelijk hier een voorovernachting te boeken zodat uitgerust aan de eerste training dag begonnen kan worden.Na de eerste training dag verblijven we 3 nachten in een mooi hotel in Goslar-Hahnenklee op basis van halfpension. Na een mooie trainingsdag staat er een heerlijk diner voor ons klaar en voor de liefhebbers is er de mogelijkheid verkoeling te zoeken in het zwembad of even bij de komen in de  wellness.

De kosten voor deze reis zijn per persoon o.b.v. halfpension:

1-persoonskamer  € 556.00
2-persoonskamer * € 496.00
* Indien geen 2e persoon beschikbaar, geld een toeslag van € 60,00
   
Beschkbaarheid  
1-persoonskamer 1
2-persoonskamer 8 stuks